ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ || ΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΑΚΙΑ
 
Η Σουβάλα
 

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ

Μετά το Βαθύ ο δρόμος χαμηλώνει προς τη Σουβάλα, το δεύτερο λιμάνι του νησιού 10 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Αίγινας.

Το όνομα του οικισμού βγήκε από τις πολλές μικρές δεξαμενές (σουβάλες), που έχτιζαν τα παλιά τα χρόνια οι κάτοικοι με πέτρες, σκάβοντας λάκκους 5-6 μέτρα μέσα στη γη, για να μαζεύουν νερό για τα ζώα τους και τους ίδιους.

Η Σουβάλα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με παραλία, ωραίες ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαθέτει επίσης φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, φούρνο και κρεοπωλείο. Αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο, γεμάτο από ζωή και κίνηση.

Στη Σουβάλα υπάρχει παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία Θερμά, θειούχα θερμοπηγή κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και δερματικών παθήσεων. Ενα χιλιομετρο μετά τη Σουβάλα, ανατολικά, κατα μήκος της ακτής, υπάρχει το παραθεριστικό χωριό Άγιοι σε καταπράσινο περιβάλλον και σε 5 χιλιόμετρα το χωριο Βάγια μια οργανωμένη αμμουδερή παραλια, με αρχαιολογικά ευρήματα.

Η Σουβάλα συνδέεται με λεωφορεία με τη πόλη της Αίγινας. Η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά. Πίσω από το χωριό υπάρχει καλός δρόμος που οδηγεί στην Παλαιοχώρα, Μεσαιωνική πόλη και στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Μετά την Βάγια στρίβετε προς τα νότια για το Μεσαγρό, το Ναό της Αφαίας και την Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Η Σουβάλα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αίγινας και συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά.

       
 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων
Τηλ.:      22970-32192 / Fax : 22970-32193
E-mail : aeginarooms@gmail.com