ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ || ΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΑΚΙΑ
 
Θρησκευτικός τουρισμός στην Αίγινα
 

Ο θρησκευτικός τουρισμός πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να επικοινωνήσουν με το Θεό και να έρθουν πιο κοντά στη θρηκεία και στην πίστη τους.

Η Αίγινα αποτελεί έναν ιδιαίτερο θρησκευτικό προορισμό για τους πιστούς οι οποίοι θέλουν να προσευχηθούν, εκφράζοντας το θρησκευτικό τους αίσθημα και τη βαθιά τους πίστη και αφοσίωση στο Θεό, σε ιερούς τόπους στους οποίους θα αισθανθούν ιδιαίτερη αγαλλίαση και ευλάβεια.

Παράλληλα τα εκκλησάκια της Αίγινας συνδέονται άμεσα με τον πολιτισμό, την παράδοση και τις τέχνες του τόπου στη σημερινή και στις παλαιότερες εποχές. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό λόγο που προτρέπει τους επισκέπτες να επισκέπτονται τα ιερά αξιοθέατα της Αίγινας.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στο νησί της Αίγινας κυρίως λόγω της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου αλλά και της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας, με τους περισσότερους τουρίστες να είναι ημεδαποί μεγαλύτερης ηλικίας και να συνδυάζουν συνήθως τις διακοπές τους με προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο και επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία.

Τους καλοκαιρινούς μήνες στον εορτασμό των Μοναστηριών και πολλών Αγίων, οι επισκέπτες γίνονται μάρτυρες μοναδικών παραδόσεων, θρησκευτικών δρώμενων, πανηγυριών και εκδηλώσεων, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο θέαμα και οι επισκέψεις τότε είναι μαζικές.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή της Αίγινας προέρχονται από την Ελλάδα. Σιγά σιγά, όμως αυξάνονται οι επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού και κυρίως τις ορθόδοξες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Ρωσία, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων
Τηλ.:      22970-32192 / Fax : 22970-32193
E-mail : aeginarooms@gmail.com