ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ || ΤΑ ΓΥΡΩ ΝΗΣΑΚΙΑ
 
Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων ΕΚΠΑΖ
 

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων "ΕΚΠΑΖ" είναι το πρώτο και μεγαλύτερο Κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και από τα λίγα Κέντρα παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας. Ξεκίνησε τη δράση του στην Θεσσαλονίκη το 1984, ενώ το 1990 συστάθηκε υπό τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με έδρα των δραστηριοτήτων του την Αίγινα.

Όλα τα χρόνια της αδιάκοπης λειτουργίας του, είχε περισσότερες από 170.000 εισαγωγές περιστατικών από όλη την Ελλάδα. Όσα από αυτά κρίνονται ικανά να απελευθερωθούν, αφού ολοκληρώσουν την αποθεραπεία τους, επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Σήμερα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Αίγινα μόνιμα είτε προσωρινά, 2000 περίπου άγρια ζώα, στην πλειοψηφία τους πτηνά, πολλά από τα οποία ανήκουν σε σπάνια είδη (όπως ο Στεππαετός, ο Χρυσαετός, ο Στικταετός, το Όρνιο, τα δύο είδη Πελεκάνων κ.ά.). Κάποια από τα μη απελευθερώσιμα πουλιά φωλεοποιούν και δίνουν απογόνους ικανούς να απελευθερωθούν.

Το ΕΚΠΑΖ έχει πανελλαδική εμβέλεια και λειτουργεί μέσα από ένα ευρύ δίκτυο Εθελοντών, Σταθμών Πρώτων Βοηθειών, συνεργαζόμενων Κτηνιάτρων, Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και Φιλοζωικών Σωματείων. Σημαντική είναι η συμβολή εθελοντών που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο να εκπαιδευτούν και να βοηθήσουν στην καθημερινή φροντίδα των ζώων. Κάθε χρόνο το ΕΚΠΑΖ φιλοξενεί στον ξενώνα του από 70 έως 200 άτομα, πολλά από τα οποία έρχονται για δύο εβδομάδες, αλλά έρχονται και φοιτητές στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών τους σπουδών (κτηνίατροι και βιολόγοι) για τρίμηνη τυπική εκπαίδευση.

Από την ιστοσελίδα: www.ekpaz.gr
 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
Κατοικίες
Διαμερίσματα
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων
Τηλ.:      22970-32192 / Fax : 22970-32193
E-mail : aeginarooms@gmail.com