Σουβάλα

Μετά το Βαθύ ο δρόμος χαμηλώνει προς τη Σουβάλα, ένα μικρό λιμάνι στα βόρεια του νησιού 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Αίγινας.

Η Σουβάλα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με παραλία, ωραίες ψαροταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο, γεμάτο από ζωή και κίνηση που συνδυάζει θάλασσα και πεύκο γοητεύοντας και τον πιο δύσκολο παραθεριστή..

Στη Σουβάλα υπάρχει παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία Θερμά, θειούχα θερμοπηγή κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και δερματικών παθήσεων.

Ενα χιλιομετρο μετά τη Σουβάλα, ανατολικά, κατα μήκος της ακτής, υπάρχει το παραθεριστικό χωριό Άγιοι σε καταπράσινο περιβάλλον και σε 5 χιλιόμετρα το χωριο Βάγια μια οργανωμένη αμμουδερή παραλια, με αρχαιολογικά ευρήματα.

Η Σουβάλα συνδέεται με λεωφορεία με τη πόλη της Αίγινας. Η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά. Πίσω από το χωριό υπάρχει καλός δρόμος που οδηγεί στην Παλαιοχώρα, Μεσαιωνική πόλη και στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Η Σουβάλα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αίγινας και συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά, με τακτικά ημερήσια δρομολόγια.


Hosted & Developed by EmpNeusis Internet Services, Copyright © EmpNeusis 2012